La Casa del Cine es una escuela de cine en Barcelona. Especializada en cursos de realización de vídeoclip, cine de autor, cine documental, cine experimental, guión, crítica y teoría de cine.

COM ARRIBAR AL TEU PÚBLIC: PROGRAMACIÓ-DISTRIBUCIÓ-EXHIBICIÓ (febrer)

Dia 6 de febrer. Hora de 19h a 21h.- La programació en un festival de cine: amb una marcada procedència del sector tecnològic, el Xavi Lezcano i el Josep Machado es van embarcar fa sis anys en l'aventura de fundar un festival de cinema per portar a Barcelona aquelles pel·lícules americanes que no s'estrenàven. Des de llavors pel·lícules d'autors com Todd Solondz, Kelly Reichardt o David Lowery han trobat la seva finestra i première nacional en aquest "mini Sundance" made in Barcelona. Com es programa un festival? Quines normatives hi ha? Quines eines es fan servir? Qui gestiona els drets?

Dia 13 de febrer. Hora les 19h. Presentació programació del Americana Film Fest. Lloc Movistar Centre (C/Fontanella, 2).

Dia 20 de febrer. Hora de 19h a 21h.- La distribució cinematogràfica: un joc d'escacs amb Ferran Herranz cofundador de La Aventura. Han distribuït títols com (Personal Shopper, La cámara de Claire, Los fantasmas de Ismael, Ex Libris, Western, The Love Witch, La doncella, etc). Ferran ens explicarà el procés d'adquisició de pel·lícules als mercats internacionals i la seva venda a diferents plataformes. I l'estratègia alhora de crear el catàleg cinematogràfic coherent a la distribuïdora.

Data 27 de febrer. Horari de 19h a 21h.- L'evolució dels models d'exhibició als cinemes, xerrada a càrrec de Toni Espinosa , gerent dels Cinemes Girona de Barcelona. Com s'han trencat els convencionalismes de l'exhibició? Com es busquen nous models? Com es fidelitzen els espectadors? Un model empresarial cultural vigent.

Docentes
  • Ponents: Josep Maria Machado, Xavier lezcano, Ferran Herranz, Toni Espinosa
  • Dates: 6, 13, 20, 27 de febrer
  • Horari: 19h a 21h
  • Projecció gratuïta: 28 de febrero projecció de la secció Shorts del Americana a LCDC
  • Preu: 60€
  • Reserva de plaça: info@lacasadelcine.es
COM ARRIBAR AL TEU PÚBLIC: PROGRAMACIÓ-DISTRIBUCIÓ-EXHIBICIÓ (febrer)

© La Casa del Cine